Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ο Λαμπράκης κατηγορεί τη Χρυσή Αυγή για σατανισμό και μαγεία

Ο Εμμανουήλ Λαμπράκης, πρόεδρος της οργάνωσης END που υποστηρίζει την ύπαρξη των τρισεκατομμυρίων του "ζάμπλουτου" πατρινού Αρτέμη Σώρρα, έκανε πρόσφατα δηλώσεις σε κυπριακό ραδιοφωνικό σταθμό και συγκεκριμένα στο δημοσιογράφο Ν. Αμάραντο, κατηγορώντας ανάμεσα σε άλλα και τη Χρυσή Αυγή.


Η συνέντευξη δόθηκε στις 2 Μαϊου 2014 και το πολύλεπτο απόσπασμα ακολουθεί:



Στο απόσπασμα ο κ. Ε. Λαμπράκης ακούγεται να αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή "κατακάθι και βοθρόλυμα της διεθνούς αλητείας". Θεωρεί ότι οι ψηφοφόροι της είναι εγκλωβισμένοι, ενώ γενικεύοντας ανέφερε ότι οι "εθνοπατέρες είναι προδότες και έχουν παρασύρει το λαό στην εβραιοσιωνιστική κουλτούρα".

Αναλυτικότερα, ο κ. Λαμπράκης αναφέρεται στο βουλευτή Γερμενή σαν αποτυχημένο σατανιστή και χαρακτηρίζει την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής "σατανιστική", που προέρχεται από τη δράση των "Ροδοσταύρων" και τις θεωρίες ενός μοναχού που ταξίδεψε στην Ινδία και ήρθε σε επαφή με διάφορες θεωρίες.

Στη συνέχεια κάνει σύνδεση της Χρυσής Αυγής με το Χίτλερ και την Εταιρεία της Θούλης, λέγοντας ότι ο Χίτλερ ενστερνίστηκε τη θεωρία της Χρυσής Αυγής, ενώ υποστηρίζει ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι υπεύθυνα για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού ήταν και στις δύο πλευρές των αντιμαχομένων.

"Η φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής ασχολείται με το σατανισμό και τη μαγία", σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης που διαχειρίζεται τον προεκλογικό αγώνα του Σώρρα και της κομματικής παράταξης Ε4 σε διάφορους δήμους της χώρας, όπως στο Δήμο της Καβάλας.

Ο πρόεδρος της END έφτασε στο σημείο να πει στη ραδιοφωνική εκπομπή του Ν. Αμάραντου ότι ο Ιωσήφ Στάλιν και ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν και οι δύο μέλη της Χρυσής Αυγής. Υποστήριξε ότι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή δεν έχουν πρόεδρο, αλλά μόνο γραμματέα, γιατί ο πρόεδρος είναι κάπου αλλού.

Κλείνοντας ο Εμμανουήλ Λαμπράκης ανέφερε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, αλλά και "όλο το φάσμα στο ενδιάμεσο είναι υβρίδια, είναι προδότες της πραγματικής ελληνικής φιλοσοφίας, του πραγματικού τρόπου σκέπτεσθαι, του ελληνικού τρόπου σκέπτεσθαι, του Ελληνισμού" και ότι αυτά τα "υβρίδια" έχουν υποστεί διάφορες μεταλλάξεις κατά τη γέννησή τους.

Η επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, πιθανολογείται από πολλούς, ακόμη και από υποστηρικτές του Σώρρα, ότι είναι μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει τις διώξεις κατά βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής για να πάρει ψηφοφόρους με το μέρος του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου